Profiel

Baan Hofman Ongevallenanalyse doet onderzoek naar de schuldvraag en aansprakelijkheid bij verkeersongevallen. Hierbij staan integriteit, kwaliteit en reproduceerbaarheid voorop. Wij maken gebruik van de nieuwste technieken om ongevallen te visualiseren, snelheden en krachten te berekenen. Tevens houdt Baan Hofman Ongevallenanalyse zich bezig met innovatie, waarbij nieuwe technieken voor vastleggen en parameterbepaling voor ongevallenanalyse in Nederland worden ontwikkeld.

Baan Hofman Ongevallenanalyse heeft inmiddels meer dan 25 jaar ervaring met ongevallenanalyse.

Begonnen als ongevallenanalist bij de politie, heeft Willem Baan Hofman zich ingezet voor de ontwikkeling van technieken en methoden binnen de ongevallenanalyse. Vanuit de betrokkenheid bij het vak is hij zich gaan inzetten voor slachtoffers van verkeersongevallen, door schuldvraag en aansprakelijkheid te onderzoeken.

Antony Baan Hofman is afgestudeerd aan de HTS Autotechniek te Arnhem en nog student (Automotive Technology) aan de Universiteit Eindhoven. Hij werkt daarnaast bij Baan Hofman Ongevallenanalyse. Hij heeft op het gebied van verkeersongevallenanalyse al ruime ervaring opgedaan in een jaar stage bij het NFI en het KLPD (LVBT). Hij heeft daar de datalogger,  gebruikt bij reconstructies, gevalideerd. In die hoedanigheid heeft hij aan heel veel reconstructies deelgenomen.