Voertuigonderzoek

Baan Hofman Ongevallenanalyse kan de betrokken voertuigen onderzoeken. De betrokken voertuigen kunnen veel zeggen over de toedracht van het ongeval. Deze onderzoeken kunnen plaatsvinden in ons meetlaboratorium, waarin wij ruimte hebben voor ongeveer 8 voertuigen, of op locatie. Doordat veelal de onderzoeken plaatsvinden aan schadevoertuigen moeten voor dat doeleind soms onderdelen worden uitgebouwd of noodraparaties uitgevoerd worden, geven wij de voorkeur aan onderzoek in ons meetlaboratorium. Daarbij beschikken wij over een hefbrug zodat de voertuigen aan de onderzijde kunnen worden beoordeeld en niet in de laatste plaats voor de ergonomie.

Identificatie van de schade. Is de schade wel van het ongeval afkomstig? Zit er een oude schade onder? Is er extra schade aangebracht?  Op welke wijze is de schade ontstaan? Is er verlichting gevoerd? Wat waren de relative voertuigposities? Had het voertuig een technisch gebrek? Kunnen de mankementen aan voertuigen van invloed zijn geweest op de aanrijding? Denk hierbij aan de mogelijkheid van het uitlezen van data van het motormanagement, airbags en autogordels.

Op dit soort vragen kan een voertuigonderzoek uitsluitsel geven. De informatie die uit het voertuigonderzoek komt, kan worden omgezet in parameters, die weer kunnen worden gebruikt voor eventuele simulaties aan het ongeval.